Leo en Suzanne Laureys-Wynter : 'De Wiedenhof'.

 

Beschrijving van de tuin

 Tuin van 3800 m˛, 150m lang, bewust aangelegd om het lengte-effect in de verf te zetten: lange tuin blijft lange tuin. Twee 90 m lange en smalle gras paden zijn omringd met nagenoeg uitsluitend vaste planten en bloeiende struiken. De voortuin is strak en het achterste deel is een goedgevulde schaduwtuin. 

Na 22 jaar groei en de jaarlijks nodige aanpassingen is de tuin “volwassen” geworden. Aanpassingen zijn er de laatste drie jaar op gericht om het tuinonderhoud te vergemakkelijken. Een belangrijke ingreep is het geleidelijk aan vervangen van vaste planten door liefst bloeiende struiken. Het effect van wat in die zin al is aangepast laat zich reeds duidelijk zien en voelen.

Een paar vakken met groenten en kruiden zorgen voor een verse hap.

 

Tuinfoto's 

 

   

 

Route en adresgegevens

Route:   Expressweg Antwerpen-Zelzate-Knokke (A11- E34) afrit 10 nemen, richting Vrasene.  Aan de kerk in Vrasene rechtsaf richting Sint-Gillis-Waas . 1,5 km verder is De Wiedenhof.  Vanuit St. Niklaas, richting Kieldrecht nemen tot aan de kerk in Vrasene en dan links af.  

Wie met GPS rijdt met een niet al te recent bestand: opgelet GROTE Kouterstraat in 9120 Vrasene, deelgemeente van Beveren. Verwarring mogelijk met Kouterstraat in 9130 Kieldrecht, ook deelgemeente van Beveren.

Adres: Fam. Laureys-Wynter,  Grote Kouterstraat,  161, 9120 Beveren (Vrasene)

 

 

 

 

Extra's

* Collectie tuin- en andere impressies door de tuinman geschilderd,  te bewonderen in de veranda *

*  De tuin is te bezoeken voor groepen op afspraak :  leolaureys1@telenet.be *

 

 

Terug naar overzicht